Vol au vent

de Tuxedo in Aperitive / Garnituri, 9 Ian 2014 | 12729 vizualizari

 

Extraordinare ca aperitiv, gustoase, aspectuoase , vol au vent sunt unele dintre aperitivele care vor impresiona cu siguranta la o masa festiva! si pentru ca sunt in intarziere cu retetele care le-am preparat de sarbatori, vi le prezint acum, sper ca o se le aveti in vedere pentru alata data ;-)!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 10 bucati
  • un pachet foietaj de 450 gr
  • o conserva ciuperci
  • o ceapa mica
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml vin alb
  • sare/piper dupa gust
  • marar verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vol au vent:

  • Se dezgheata aluatul cu aprox. 2 ore inainte.
  • Cand s-a dezghetat, pudram blatul de lucru cu faina, apoi decupam cerculete cu ajutorul unei forme rotunde (de fursecuri sau chiar un pahar cu diametrul de aprox.6 cm). Jumatate din cercuri le vom decupa la mijloc cu alta forma rotunda, mai mica.
  • Ungem cercurile pline cu putina apa apoi le lipim cu cealalta jumatate decupata la mijloc si le asezam usor intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Restul de aluat decupat il punem si pe el intr-o tava separat.
  • Preincalzim cuptorul la 200ºC si coacem cosuletele pana se rumenesc frumos, aprox. 20-25 min., in functie de cuptorul fiecaruia.
  • Ele vor creste in inaltime destul de mult iar gaura cosuletului s-ar putea sa se umple cu aluat de la baza acestuia, dar putem sa impingem usor cu mana ca sa se lase aluatul si ca se le putem umple, atat cat sunt calde.

Umplutura:

Sotam o ceapa tocata maunt in 2 linguri de ulei pana cand se inmoaie. Adaugam vinul, sarea si piperul.

Tocam ciupercile cat de marunt putem (sau le tocam in robotul de bucatarie) apoi le adaugam peste ceapa si le lasam sa fiarba impreuna cateva minute, amestecand continuu. Cand compozitia a scazut si vinul s-a evaporat, stingem focul si adaugam mararul tocat.

Lasam compozitia sa se raceasca, apoi, cu ajutorul unei lingurite, umplem cosuletele.

Le putem servi calde sau reci!

Pofta buna!

Sunt o pufosenie delicioasa!

TIPS-URI

1

se pot folosi diferite forme, serate, zimtate, inimioare etc!

2

se pot umple cu branza, pateu, chiar icre sau pasta de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vol au vent" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vol au vent cu crema de branza